Blog

MR. & MISS HOLLAND 2009

Deel 1

Op zondag 22 november was het weer zover. De jaarlijkse NAC Holland, met daaraan vooraf, de C wedstrijd.

Al om 13.00uur werd gestart met een goed lopende, strak georganiseerde wedstrijd.  Na het grote WK van de NAC in Den Haag waren de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet, en wilde men een nog vlotter lopend geheel voorschotelen. Dat zou nog niet meevallen want het WK was qua organisatie nauwelijks te overtreffen.

C-wedstrijd

Junioren

De backstage manager André  had er zodoende goed de vaart in en liet om even na 13.00uur de junioren het podium betreden. Vijf in totaal met direct twee jongens die er enorm uitsprongen. Mendel van Luijk verraste vriend en vijand door met zijn jonge leeftijd van 17 jaar al in een shape te komen die om jaloers op te worden was.  Mendel was hard en droog, verder was hij enorm compleet voor zijn jonge leeftijd. Hij won dan ook de klasse. Wanneer deze knul deze lijn doorzet, zullen we nog heel erg veel van hem gaan horen. Hij was in de beste shape van de dag, maar miste wel wat symmetrie ten opzichte van Jasper Blok. Jasper blok is enorm wijd en heeft een enorme sweep op de benen. Ook zijn armen zijn gewoon van internationale klasse. Zijn borst blijft nog wat achter en vandaag was hij ook nog net niet helemaal af. Hij kon iets scherper en wat droger. Jasper toch onbedreigd 2e in deze line-up. De 3e plek ging naar de redelijk symmetrische Rico van Huizen. Rico was goed droog, en was van boven al redelijk op niveau, echter naast Jasper en Mendel was hij echt nog wat te klein. Rico is 19 dus hij heeft ook nog goede kansen in de junioren klasse. Diar Fatah-Said was redelijk massief echter miste nog wat scherpte en droogte, voor hem een 4e plek. Hekkensluiter was Dirk Hoek die in dit rijtje knapen moeite had om de aansluiting te vinden.

Mr. Athletic

De Mr. Athletic had 6 heren. Dat is opvallend omdat deze klasse in de eerdere wedstrijden wat atleten te kort kwam.  Walid Alkahdar en Johnny Oud waren de mannen die het best het zaakje voor elkaar hadden. Walid was iets scherper, maar vrij smal in de rug en schouder-lijn. Ook als hij zich wijd maakt in de line up was hij nog niet zo symmetrisch als Johnny Oud. Johnny was ietsje minder scherp maar klopte symmetrisch gezien wel veel beter. Hij was slank in de taille, en wijd van boven. Aangezien hij deze keer ook de benen op orde had, ging hij hier met de winst lopen. Walid werd keurig 2e en dit was een zeer nipte overwinning. Junior Rico van Huizen volgde keurig op een 3e plek. Azkan Oguzhan zag ik eerder bij de YBF en was toen vele malen scherper. Azkan was nu met zijn slanke bouw niet in zijn beste doen en dus werd hij 4e voor Martin Westra en Dennis Innemee.

 

Miss Figure

6 dames die voor deze gelegenheid niet in leeftijden werden opgesplitst. Hetzelfde geld eigenlijk bij de masters of lengteklassen van de Athletic . Internationaal worden deze klassen allemaal in twee gedeeld, maar nationaal niet. Jacqueline de Groot stond in deze line up niet in haar beste shape. Ze werd dan ook 6e achter Helene Bos. Helena is een hele lange dame die kurkdroog stond. Ze heeft alleen door haar lengte wat moeite om haar symmetrie helemaal kloppend te krijgen. Diëten hoeven we haar echter zeker niet meer te leren!Op de 4e plek Tabitha Overbeek die met een prima fysiek hier haar eerste stappen op een wedstrijd zette. Net als Miranda Bron overigens die knap 3e werd. Op de 2e plek Barbara Geense die een complete fysiek toonde, met een goede basissymmetrie.  Overduidelijke winnares was in mijn ogen Maaike van den Berg-Schrader. Maaike had de beste fysiek, maar ook de mooiste presentatie. Poseren, kleding, haar, make-up…het was allemaal keurig verzorgt.

Heren klasse 2

Johnny Oud stond al bij de Mr. Athletic, en koos er voor om ook in de klasse 2 te gaan staan. Op zich geen probleem, maar Johnny zal wel moeten kiezen voor Athletic of Bodybuilding indien hij internationaal een serieus punt wil maken. Vandaag was Johnny gewoon in goeden doen en ook deze klasse 2 won hij. Niet zonder tegengas van Michel Doldersum overigens was deze knaap bracht heel wat het toneel op. Michel is grof gespierd en heeft ronde spieren. Qua massa geen probleem,maar Michel moet rond de taille en rug echt harder/droger komen. We zien Michel Zéker nog terug in de toekomst.

Heren klasse 1

Rick de Bruin werd vorig jaar bij de junioren nog 2e en dus wilde hij vandaag niet bij de junioren C gaan staan. Heel sportief, en het maakte voor hem weinig uit. Rick was dermate goed in shape dat hij hier gewoon duidelijk zijn klasse won. Met vlijmscherp gelijnde benen en een gortdroog bovenlijf werd deze 22 jarige hier 1ste. Arthur Dijkhuizen stak ook in een prima shape. Wat smal op de rug maar keurig symmerisch verder werd hij hier 2e. Maaik Spaans heb ik nu 3 keer gezien op een wedstrijd, maar dit was niet zijn beste shape. Maaik is erg goed, als hij scherp kan komen. Vandaag zat dat er niet in. Wat jammer was, want op zich ben ik wel gecharmeerd van zijn fysiek.

Na deze C wedstrijd was het tijd voor een korte pauze, en een hapje en een drankje. Exact om 15.15uur werd er begonnen met de A-wedstrijd. De Mr.Holland 2009.

Het spits werd afgebeten door het duo Marjolein Schilperoort en Rob Gras. Het heeft lang moeten duren voor Nederland weer een internationaal paar had om uit te zenden naar topwedstrijden.  Tot vandaag dus, want met deze twee masters(samen 100 jaar oud) hebben we als Nederland weer een mooie troef in handen. Rob en Marjolein deden het al goed op de WK van de WFF, waar ze 4e werden.  We zijn nu een paar weken verder en ook de shape is alleen maar beter geworden. Aangezien ze het enige paar waren, en hun optreden in feite meer een selectie voor de Universe was, als de nationale titel, werd hen na een korte demo medegedeeld dat ze op 5 december mee mogen doen aan de Mr. Universe te Hamburg.

Na dit goede bericht, werd begonnen aan de A-wedstrijd, met de Masters.

Deel 2

A-wedstrijd

Masters

Vier masters in getal mochten het hier gaan bepalen. Rob Gras die we al in actie hadden gezien als helft van het duo, stond in deze line-up in de beste vorm. Rob heeft een zogenaamde pleasing physique. Rob is dus niet echt gigantisch, maar het plaatje klopt gewoon goed. Hij is erg symmetrisch en toont heel mooie vloeiende lijnen. Hij was ook nog eens goed droog en het hardste van het hele veld. Een onbedreigde 1ste plek voor Rob dus.  Runnerup werd Daniel Lungu. Daniel maakte op het WK deze zomer in Den Haag een rentree naar het wedstrijdcircuit na een afwezigheid van 10 jaar. Daniel is enorm rond en massief. Hij heeft symmetrisch, maar ook op het gebied van massa nauwelijks zwakke punten maar was (nog)niet helemaal klaar. Hij zal, om internationaal te kunnen scoren echt droger en harder moeten komen op 5 december op de Universe. De 3e plek ging naar Pieter de Jonge. Pieter had een blessure gehad, en heeft tijd moeten nemen om te herstellen. Hij was weliswaar in een prima shape, maar miste in de symmetrische ronde  de aansluiting bij de top 2. Op de 4e plek Ronald Mertens die op dit zware A-niveau nog wat te kort kwam.

Junioren

Slechts 2 junioren. Jasper Blok kenden we van de C wedstrijd, en Rick de Bruin. Rick had een jaar eerder ook al op deze Holland meegedraaid en was nu uit op een titel. Rick toonde enorm scherp gelijnde benen, en een droogte waar velen nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Van boven was hij iets minder massief, en qua symmetrie liet hij dus wat puntjes liggen. Puntjes die Jasper Blok juist incasseerde op de symmetrieronde. Jasper was namelijk prachtig vloeiend, en symmetrisch. Op de droogte en hardheid afdeling had hij echter niet vooraan gestaan. Na de 3 rondes bleek het dan ook een gelijkstand te zijn. Met de voorkeurstem van de hoofdjury werd Rick de Bruin hier de winnaar in de juniorenklasse.

Miss Fitness

Willeke Bartels was de enige dame in deze klasse. Maar ze had het elke andere dame in Nederland in deze klasse vreselijk lastig gemaakt. Willeke was al een mooie atlete op het WK, maar nu was ze in een veel betere shape. Ze was droog, prachtig symmetrisch en had haar presentatie tot in de puntjes verzorgd. Zowel in bikini als in de avondjurk zag ze er geweldig uit. Willeke werd uiteraard Nederlands kampioene in de klasse en wist zich ook verzekerd van haar startbewijs voor de Universe.

Mr. Athletic

Een herhaling van de Athletic klasse van de C-wedstrijd. Johnny Oud en Walid Alkahdar stonden wederom naast elkaar. Weer dezelfde uitslag uiteraard al was de shape van Johnny wel al minder aan het worden ten opzichte van eerder deze middag.

Miss Figure
Vijf dames in de klasse mochten het gaan bepalen. Direct sprong daar een dame uit. Florence van Putten stond in een shape die van internationaal niveau was. Symmetrisch, droog, en een presentatie….sensationeel goed niveau en zij won dan ook de klasse unaniem. Op de 2e plaats Isabelle Bauwens. Isabelle had hier een come-back na een zwaar jaar met een ernstige schouderblessure. Ze kwam hard en droog, en miste alleen op het symmetrische vlak het één en ander. Isabelle heeft een wat bredere taille en dat kost haar op het totaal plaatje duidelijk punten. De 3e plek ging naar de winnares van de C-wedstrijd, Maaike van den Berg-Schrader. Maaike voelt zich duidelijk wel thuis in een line-up en volgde hier heel goed. Zo goed zelfs dat ze diverse 2e plaatsen kreeg van de jury. Op de 4e plaats Barbara Geense. Barbara werd unaniem 4e en bleef hiermee Jaimy Maktari voor. Jaimy was duidelijk niet in de shape van haar WK in de zomer. Ze stond er toen vele malen beter bij en dat koste haar vandaag ook haar startbewijs voor de Universe.

Heren klasse 3

Daniel Lungu stond alleen in deze klasse en stelde hiermee eigenlijk de vraag aan de jury of hij als Masters of als klasse 3 atleet deel moest nemen aan de Universe. In beide klasse zou hij het goed doen, maar wederom de opmerking…Daniel moet hard komen. Zéker bij de NAC is het internationaal knetterhard. Hopelijk gaat hem dit lukken.

Heren klasse 2

Rene Stienstra, Mark van den Reek en Johnny Oud stonden naast elkaar in deze klasse 2. Rene Stienstra was symmetrisch gezien wat beter als Mark van den Reek en ging hier lopen met de winst. Er moet wel gezegd worden dat Rene op de schouder en armen-lijn nog niet hard was. Hij leek een beetje smooth en dat was een schril contrast ten opzichte van Mark van den Reek. Mark verraste iedereen met een bovenlijf dat gortdroog en diep…diep gelijnd was. Zijn schouders waren enorm en een side-chest leek er een van internationaal niveau. Grote probleem van Mark is dat zijn benen dit geweld van zijn bovenlijf niet kunnen volgen. Je zou het haast vergeten maar in elke pose leverde hij punten in omdat zijn benen niet goed genoeg zijn. Ook de rug is niet wijd en dat is een symmetrisch probleem. Wanneer Mark deze op niveau krijgt, en zijn benen kan verbeteren hebben we er een nationale topper bij. Johnny Oud deed al mee aan de Athletic klasse en had hier ook niet moeten gaan staan als je het mij vraagt. De keuze Bodybuilding of Athletic leek namelijk al gemaakt, en die pakte goed uit voor hem door twee maal de Athletic te winnen, maar waarom dan tussen de Bodybuilders gaan staan? Uiteraard kwam hij veel massa tekort wat logisch is voor een Athletic atleet.

Heren klasse 1

Rick de Bruin, Jeffrey Latour en Stephan Karelse gingen er voor. Stephan Karelse werd vorig jaar winnaar in de C editie en had wat commentaar gehad van mensen, over zijn shape van toen. Een jaar later was hij sterk verbeterd en vele malen harder.  Stephan had zijn huiswerk gedaan en dat maakt was mooi om te zien. Stephan keep up the good work!!   Rick de Bruin, de junior ging voor de ervaring ook in de lengteklasse staan en dat leverde hem zomaar de 2e plek op. Een knappe prestatie als je zijn leeftijd van 22 in je achterhoofd houdt.

En dan de man die een fantastische tweede helft van het jaar mee heeft gemaakt. Jeffrey Latour. Jeffrey is een beer van een vent, die overal waar hij gaat al mensen om laat kijken. Eerder dit jaar draaide hij al verschillende wedstrijden bij de NBBF, maar kon hier steeds geen top-shape bereiken. Op de Grand –Prix stond hij al stukken beter, en maakte eigenlijk al een sportieve revanche……maar nu, onder begeleiding van super-Oma Sibil, stond Jeffrey er pas echt waanzinnig bij. Het leek haast een andere atleet!! Met zijn reusachtige lange fysiek, had hij toch een goeie massa en een prima presentatie. Reus was af en pakte hier dan eindelijk de volle winst. Dit deed hij in een shape die hem ook op de Grand-prix de winst had opgeleverd, zo goed stond hij er bij.

Overall

Bij de dames ging de Overall titel naar Florence van Putten, bij de heren naar een geëmotioneerde Jeffrey Latour. De wedstrijd werd nog zeer smakelijk opgeleukt met 2 spetterende  gastoptredens van Gisa ter Haar en Jerry Koolhoven. Gisa is één van de troeven van de NAC International en werd second runner-up(3e dus) op het grote WK 2009 van de NAC.  Jerry Koolhoven  één van de gezichten van de NAC . Mr universe 2007, werd second runner-up(3e dus) op het grote WK 2009 van de NAC International deze zomer in Den Haag.

Met dank aan het hele organisatie team van NAC-Nederland

Peter  & Co Knetemann

Ursula Roosa

Leon Spijkers

Richard & Agnes Gordijn

André Bruijstens

Jos en Anja Jansen

 

Team Holland Mr. Universe 2009

Junioren:

Rick de Bruin,Jasper Blok

Masters:

Roy Menig, Rick Burnet, Daniel Lungu, Rob Gras

Mixed Pairs:

Marjolein en Rob

Miss Fitness

Willeke Bartels

Mr.Athletic

Johnny Oud, Walid Alkahdar

Miss Figure 35+

Florence van Putten

Miss Figure

Maaike van den Berg, Barbara Geense, Isabelle Bauwens(voor België)

Heren klasse 3

Daniel Lunu, Roy menig(of masters)

Heren klasse 2

Mark van den Reek, Regi Gill, Rick Burnett(of masters)

Heren klasse 1

Jeffrey Latour

Related Posts